آیا گواهی ادیت نیتیو وجود دارد؟
ماجرای "گواهی ویرایش نیتیو" از چه قرار است؟ برخی مجلات که معمولا دارای رتبه علمی و ایمپکت فاکتور پایین هستند، راهی جدید برای کسب درآمد بیشتر پیدا کرده اند. این مجلات قراردادهایی با بعضی دفاتر ترجمه و ویراستاری منعقد می کنند و ما بین خود توافق می کنند که مجله به شکلی، مقالات سابمیت شده را برای ادیت مجدد (معمولا به بهانه های واهی) به سمت شرکت ترجمه و ویراستاری هدایت کند. در این بین از دانشجو خواسته می شود که "گواهی ادیت توسط ادیتور نیتیو (Native Editor) هم دریافت نماید. و البته مجله مورد نظر صرفا گواهی صادر شده از طرف "دفتر ترجمه طرف قرارداد خود" را می پذیرد.
ادعای دروغین
باید از موسساتی که ادعای صدور گواهی ویرایش نیتیو می کنند بپرسیم، چگونه با هزینه هایی که به ریال دریافت می کنند، می توانند ویراستارهای آمریکایی و انگلیسی را به خدمت بگیرند. آیا این هم یک فریب جدید برای جذب مشتریان بیشتر نیست. البته که در نهایت این ویراستار یا مترجم ایرانی! است که کار ویرایش را انجام می دهد.
هزینه ویرایش نیتیو
هزینه ویرایش نیتیو چه مقدار است. مسئله "گواهی ویرایش نیتیو" را می توان به شکل دیگری هم مورد بررسی قرار داد. نرخ ویرایش نیتیو همراه با گواهی ویرایش نیتیو که توسط موسسات سودجو اعلام میشود، بطور متوسط از کلمه ای 50 تومان تا حدود 250 تومان متغیر است. به عبارتی هزینه ویرایش نیتیو یک مقاله 5000 کلمه ای چیزی بین 250 هزار تومان تا 1 میلیون و 250 هزار تومان خواهد بود.
هیچ ارزانی بی دلیل نیست
نکته جالب ماجرا اینجاست که این موسسات ادعا می کنند که ویراستار نیتیو (فرضا اهل انگلستان یا امریکا) کار ویراستاری شما را انجام می دهد. ویرایش یک مقاله 5000 کلمه ای بسته به شرایط متن می تواند بین 8 تا 12 ساعت زمان ببرد. به نظر شما دستمزد یک ویراستار حرفه ای در کشورهای توسعه یافته چه میزان است؟ فرض کنیم ساعتی 20 دلار. به این ترتیب ویراستار نیتیو ما برای ویرایش یک مقاله 5000 کلمه ای بین 180 تا 240 دلار هزینه دریافت می کند و این مبلغ (با فرض نرخ برابری 12 هزار تومان برای هر دلار) برای دانشجوی ایرانی برابر است با 2 میلیون و 160 هزار تومان تا 2 میلیون و 880 هزار تومان.