می خوای مقاله برای ژورنال سطح بالا چاپ کنی!
پس یه بار برای ترجمه هزینه کن
نیاز به ویرایش نیتیو با گواهی ویرایش داری
بدون واسطه کارتو به مترجم بسپار
نیاز به رفع مشابهت مقاله داری؟
اولین مرکز تخصصی رفع سرقت ادبی در ایران
گزارش مشابهت Ithenticate ارزان ترین در ایران!
صدور گزارش در کمتر از 15 دقیقه

مجلات Q1, Q2, Q3, Q4 - شاخصهای کیفیت مجلات

رتبه بندی مجلات Q1
رتبه بندی مجلات Q1

قبل از پاسخ به این پرسش که مجلات Q1, Q2, Q3 و Q4 چه مجلاتی هستند، نیاز به یک مقدمه کوتاه داریم.

مجلات یا ژورنالهای علمی بی شماری در کشورهای مختلف و رشته های مختلف منتشر میشوند و همین حجم عظیم انتشارات علمی باعث سردرگمی محققان و خوانندگان این گونه مطالب خواهد شد. بنابراین، بایستی راهی برای طبقه بندی و همچنین رتبه بندی مجلات علمی بر اساس زمینه فعالیت و کیفیت علمی آنها پیدا میشد.
موسسات مختلفی در دنیا این کار را انجام میدهند اما در میان آنها دو موسسه بیشتر از سایرین شناخته شده اند.

Web of Science

web of science
Web of Science (Web of Knowledge) یک پلتفرم پولی است که مشتمل بر چندین پایگاه داده است شامل داده های ارجاعات به ژورنالهای علمی. این پلتفرم در گذشته توسط Institute for Scientific Information (ISI) منتشر میشد و در حال حاضر تحت مالکیت شرکت Clarivate است. در میان محققان ایرانی مجلات ISI ، اصطلاحی بسیار شناخته شده است و در حال حاضر مرجع نمایه کردن این مجلات موسسه Clarivate است. یکی از مهمترین شاخصهایی که توسط این موسسه منتشر میشود شاخص JCR است.

شاخص JCR (Journal Citation Reports)

یکی از مهمترین شاخصهایی که توسط موسسه Web of Science منتشر میشود، شاخص JCR است. این شاخص برای ژورنالهایی محاسبه میشود که برترین ها در سطح جهانی هستند این ژورنالها حدودا 200 رشته مختلف علمی را شامل میشوند. شاخص JCR را میتوان بصورت آنلاین از وب سایتهایی مانند Web of Science (WOS) برای هر ژورنال بدست آورد. می توان از این شاخص برای مقایسه ژورنالهای مختلف استفاده کنید. این شاخص بصورت اختصاصی توسط Institute for Scientific Information (ISI) محاسبه میشود.
شاخص JCR هر ساله و در اواخر ماه ژوئن (اواخر خرداد و اوایل تیر ماه) محاسبه میشود. علاوه بر این یک مرتبه تغییرات تکمیلی در این شاخص در ماه شهریور یا پاییز اعمال میشود تا مجلاتی که در بروزرسانی قبلی به دلیل تاخیر در انتشار، در نظر گرفته نشده بودند هم به لیست اضافه شوند (منبع Web of Science)

ویژگی های شاخص JCR

  • از JCR می توان برای ارزیابی میزان تاثیر یک ژورنال در میان جامعه محققان در سطح جهانی استفاده کرد.
  • JCR میزان کیفیت یک مقاله خاص که در ژورنال چاپ شده را محاسبه نمی کند.
  • تمامی ژورنالها دارای JCR نیستند و ممکن است ژورنالی که در حال حاضر دارای JCR است در آینده این شاخص را از دست بدهد.
  • یک ژورنال می تواند در رشته های مختلفی منتشر شود و بنابراین شاخص JCR یک ژورنال می تواند در زمینه های مختلف علمی متفاوت باشد.
  • شاخص ایمپکت یک ژورنال در هر سال در JCR ثابت است.

اسکوپوس (Scopus) چیست؟

Scopus
این شاخص توسط موسسه الزویر (Elsevier) از سال 2004 به بعد منتشر شده است. این شاخص شامل موضوعات علوم بهداشتی، علوم اجتماعی، علوم فیزیکی و علوم حیاتی میشود. تمامی ژورنالهای نمایه شده در اسکوپوس بصورت سالانه از نظر کیفیت و بر اساس چهار معیار کیفیت ارزیابی می شوند. این معیارها عبارتند از h-index، CiteScore، SJR و SNIP. در این صفحه به معرفی شاخص SJR می پردازیم.

SCIMAGO Journal and Country Rank (SJR):

شاخص SJR یکی از مهمترین شاخصهایی است که توسط اسکوپوس منتشر میشود و میتوان از آن برای ارزیابی کیفیت مجلات استفاده کرد. این شاخص یک گزینه جایگزین رایگان برای شاخص JCR است. این شاخص شامل ژورنالهای نمایه شده در پایگاه داده اسکپوس Scopus است که توسط انتشارات الزویر از سال 1997 منتشر میشود. SJR به شما این امکان را میدهد که در پلتفرم اسکپوس ژورنال مناسب را پیدا کنید.
  • شاخص SJR کیفیت یک مقاله مشخص را نشان نمیدهد بلکه کیفیت ژورنالی را مشخص می کند که مقاله در آن منتشر شده است.
  • تمامی ژورنالها دارای ایمپکت فاکتور SJR نیستند و ممکن است در آینده نیز این شاخص را از دست بدهند.
  • ایمپکت فاکتور یک ژورنال بصورت سالانه بروز میشود و ممکن است هر ساله تغییر کند.
  • این ابزار به شما اجازه میدهد که ایمپکت فاکتور یک ژورنال را مشخص کنید.
  • ممکن است یک ژورنال در بیش از یک رشته علمی فعال باشد و در بسیاری موارد ایمپکت فاکتور یک ژورنال در رشته های مختلف متفاوت است.
  • شاخص ایمپکت یک عنوان ژورنال هر ساله تغییر می کند.
  • شاخص SJR معمولا در رشته های علوم و علوم اجتماعی استفاده می شود و یک نسخه مجزا برای هر یک از این دو دسته بندی وجود ندارد.

تفاوت اسکوپوس و ISI

  1. اسکوپوس سرویسی است که توسط موسسه Elsevier ارائه میشود و ISI سرویسی است که توسط موسسه Web of Science ارائه میشود.
  2. دسترسی به اسکپوس و شاخصهای ارزیابی مجلات رایگان است اما دسترسی به شاخصهای ارزیابی مجلات در Web of Science بصورت پولی است.
  3. اسکپوس یک جایگزین رایگان برای web of science است
  4. در مورد مقالات منتشر شده قبل از سال 1996، پوشش ژورنالها در پایگاه داده Web of Science بیشتر و جامع تر از Scopus است. در عوض پوشش کنفرانسها در Scopus بیشتر و جامعتر از Web of Science است.

ویدئو آشنایی با رتبه بندی مجلات



ترجمه مقاله
  • برای ترجمه مقاله ت یک بار هزینه کن.
  • ترجمه خوب فقط ترجمه باکیفیته.
  • نیازی نیست پس از ترجمه یک مرتبه هم هزینه ویرایش کنی.
  • ترجمه با کیفیت بدون نیاز به ویرایش و بدون مشابهت
  • ترجمه طلائی، نقره ای و برنزی رو فراموش کن.
ویرایش نیتیو مقاله
  • مقاله ت به دلیل ایرادات نگارشی برگشت خورده؟
  • قبل از سابمیت مقاله، کیفیت نگارش مقاله ت رو رایگان بررسی کن
  • ویرایش نیتیو مقاله، با ضمانت دائمی و باکیفیت
  • ویرایش طلائی، نقره ای و برنزی رو فراموش کن
بازنویسی و رفع مشابهت مقاله
  • درصد مشابهت مقاله ت بالاست؟
  • ژورنال ایراد پلاجیاریزم گرفته از مقاله ت؟
  • بازنویسی مقاله بدون تغییر در مفهوم و معنای متن
  • میشه همراه با کاهش درصد مشابهت، کل مقاله رو هم ویرایش کنی

پرسشهای متداول

همونطور در بالا اشاره شد، ایمپکت فاکتور یک مجله بایستی با سایر مجلات در یک رشته علمی مقایسه بشه. در واقع باید ببینیم که رتبه مجله مورد نظر ما نسبت با سایر مجلات مشابه چگونه است. به همین خاطر بهتره به رتبه بندی Q یک مجله دقت کنید. معمولا مجلات Q1 و Q2 از اعتبار خوبی برخوردار هستند.

ایمپکت فاکتور ژورنال (JIF) نسبتی است که با تقسیم کردن ارجاعات دریافت شده توسط ژونال بر تعداد مقالات منتشر شده توسط آن مجله محاسبه میشود. این شاخص تقریبی است از متوسط نرخ ارجاع برای یک مقاله معمولی.

مجلات در رتبه Q1 میان 25% مجلات برتر در یک رشته خاص قرار دارند و بالاترین میزان اعتبار علمی را دارا هستند، این مجلات معمولا در اکسپت مقالات معیارهای سختگیرانه ای دارند و میزان ارجاعات به مقالاتی که چاپ می کنند بیشتر است.

در بالا اشاره شد که دسترسی به اطلاعات ارجاعات به مقالات و رتبه بندی مجلات در سیستم Scopus رایگان است و میتوانید برای مشاهده مجلات مختلف در رشته ها مختلف و همچنین رتبه بندی آن و میزان ارجاعات به آنها به سایت اسکپوس مراجعه کنید. د رمورد Web of Science دسترسی نیاز به ثبت نام و پرداخت هزینه دارد.

معمولا فرآیند بررسی و داوری یک مقاله در مجلات بیش از دو ماه زمان میبرد. بنابراین منطقی است که هر گونه ایراد احتمالی در مقاله را قبل از سابمیت رفع کنید. تا در زمان صرفه جویی کرده باشید. دو نکته مهمی که قبل از سابیمت مقاله بایستی بررسی کنید، میزان درصد مشابهت مقاله و کیفیت نگارش مقاله به انگلیسی است. این دو سرویس با کمترین زمان و هزینه در ترجمه تخصصی لبخند ارائه می شوند.

تعریف شاخص اچ یا H-index

شاخص اچ یا H-Index در سال 2005 معرفی شد. و از زمان معرفی با اقبال خوبی روبرو شده است. این شاخص برای سنجش ژورنالها و همچنین محققین کاربرد دارد. همچنین میتوان از این شاخص برای اندازه گیری میزان تولید علمی در هر کشور استفاده کرد. ویژگی H-Index این است که علاوه بر تعداد مقالات چاپ شده توسط یک محقق، یا گروهی از محققان، کیفیت مقالات را نیز اندازه می گیرد. از این شاخص برای ارزیابی کیفیت و اثر گذاری مطالب علمی منتشر شده یا تولید شده توسط ژورنالها، دانشگاه ها، یا حتی کشورها استفاده میشود.
H-index عبارت است از بالاترین مقدار h، بطوری که یک نویسنده با h-index برابر با h، حداقال h مقاله منتشر کرده است که همگی دارای h ارجاع هستند.
برای مثال، اگر یک نویسنده 5 مقاله چاپ کرده باشد و تعداد ارجاعات این مقالات 9، 7، 6، 2، و 2 و 1 ارجاع باشد (ترتیب کاهشی). در این صورت میزان h-index این نویسنده برابر است با 3، زیرا این نوسنده دارای سه مقاله با حداقل 3 ارجاع است. به همین شکل میزان h-index این نویسنده 4 نیست، زیرا وی دارای چهار مقاله چاپ شده هر یک با حداقل 4 ارجاع نیست.
همچنین اگر محققی تنها یک مقاله چاپ کرده باشد و 1000 ارجاع به آن شده باشد، h-index آن محقق برابر با 1 خواهد بود. از طرفی اگر یک محقق 1000 مقاله چاپ کرده باشد و به هر یک از مقالات تنها یک ارجاع انجام شده باشد، همچنان h-index او برابر با 1 خواهد بود.
هدف از معرفی این شاخص، اصلاح کمبودهای شاخصهای دیگر مانند تعداد کل ارجاعات یا تعداد کل مقالات منتشر شده است. بهترین کاربرد این شاخص مقایسه بین محققان یا مجلات در یک رشته خاص است.

ایمپکت فاکتور چند خوبه؟

برای ارزیابی کیفیت و ارزش علمی یک مجله می توانیم از یکی از دو شاخص ذکر شده در بالا، یعنی شاخص JCR (web of science) یا SJR (Scopus) استفاده کنیم این دو شاخص میزان ارجاعات به مقالات منتشر شده در هر ژورنال را مشخص می کنند.
با این حال این شاخصها وضعیت و ارزش علمی یک ژورنال را نسبت به سایر ژورنالها نشان نمیدهند. به عبارت دیگر شاخص JCR یا SJR یک مجله امکان مقایسه وضعیت آن مجله نسبت به سایر ژورنالها در یک رشته مشخص را به ما نمیدهد. بنابراین نیاز داریم که علاوه بر دانستن شاخص ایمپکت فاکتور یک مجله، وضعیت آن مجله را نسبت به سایر ژورنالات مقایسه کنیم.
برای حل این مشکل از شاخصهای Q1, Q2, Q3 و Q4 استفاده می کنیم

رتبه بندی Q1, Q2, Q3 و Q4 چیست؟

هر گروه موضوعی از مجلات در چهار گروه یا ربع طبقه بندی میشوند. Q1, Q2, Q3, Q4.
  1. ربع اول یا Q1 به 25% ژورنالهای برتر در آن رشته اختصاص داده میشود.
  2. ربع دوم یا Q2 به ژورنالهایی اختصاص دارد که در میان 25% تا 50% ژورنالهای برتر هستند.
  3. ربع سوم یا Q3 به ژورنالهای اختصاص دارد که در میان 50% تا 75% ژورنالهای برتر قرار دارند
  4. ربع چهارم یا Q4 به ژورنالهایی اختصاص دارد که در میان 75% تا 100% ژورنالهای برتر قرار دارند.
مجلات Q1, Q2, Q3, Q4مجلات Q1, Q2, Q3, Q4

برای دیدن تصویر بزرگتر کلیک کنید

خدمات یکپارچه ترجمه تخصصی لبخند
خدمات یکپارچه ترجمه تخصصی لبخند
liveChat
×
راه های ارتباط با ما:
×

ترجمه تخصصی لبخند جهت ارائه خدمات و تجربه ای بهتر به شما، از کوکی استفاده می کند.

لطفا با بیان نظر خود ما را در ارتقاء کیفیت این صفحه یاری کنید

میانگین میزان رضایت کاربران 81% آیا مطالب این صفحه برای شما مفید بود؟ happy face unhappy face
نمونه ترجمه آی اس آی ترجمه مقاله مدیریتی ترجمه مقاله حسابداری ترجمه مقاله مهندسی صنایع ترجمه مقاله پزشکی ترجمه مقاله روانشناسی ترجمه مقاله پرستاری ترجمه مقاله بهداشت محیط ترجمه مقاله پریفیوژن قلبی ترجمه مقاله نانو فیزیک ترجمه مقاله نانو فیزیک ترجمه مقاله صنایع غذایی ترجمه مقاله فلسفی ترجمه مقاله ادبی ترجمه مقاله حقوقی ترجمه مقاله تاریخ ادبیات ترجمه مقاله فقهی ترجمه مقاله کشاورزی ترجمه مقاله اقتصادی ترجمه مقاله علوم سیاسی ترجمه مقاله هوش مصنوعی
با ما همراه شوید: اینستاگرام ترجمه لبخند فیسبوک ترجمه لبخند لینکدین ترجمه لبخند تلگرام ترجمه لبخند یوتیوب ترجمه لبخند یوتیوب ترجمه آپارات طراحی و اجرا: خدمات ترجمه لبخند
کلیه حقوق متعلق به دفتر خدمات ترجمه لبخند است.
© 2010-2024
با ما تماس بگیرید:
تلفن ترجمه لبخند02634421844
موبایل ترجمه لبخند09198220164
موبایل ترجمه لبخند 09198385716
ایمیل ترجمه لبخند Labkhand.office@gmail.com