می خوای مقاله برای ژورنال سطح بالا چاپ کنی!
پس یه بار برای ترجمه هزینه کن
نیاز به ویرایش نیتیو با گواهی ویرایش داری
بدون واسطه کارتو به مترجم بسپار
نیاز به رفع مشابهت مقاله داری؟
اولین مرکز تخصصی رفع سرقت ادبی در ایران
گزارش مشابهت Ithenticate ارزان ترین در ایران!
صدور گزارش در کمتر از 15 دقیقه

پلاجیارزیم - سرقت ادبی

دقیق، بدون ابهام، و جامع بنویسید

بنا به تعریف، پلاجیاریزم عبارت است از عمل ارائه کلمات، ایده ها، یا تصاویر شخصی غیر از خود؛ از طریق پلاجیاریزم، نویسنده یا ایده پرداز اصلی از حق مالکیت خود نسبت به آنچه خلق کرده محروم میشود. صرفنظر از اینک پلاجریزم تعمدی یا سهوا انجام گرفته باشد، نقض استانداردهای اخلاقی در نگارش محسوب می شود (رجوع کنید به متن قواعد اخلاقی APA 8.11 پلاجیاریزم).
نویسندگانی که مرتکب پلاجیاریزم می شوند، تلاشهای نویسندگان دیگر را نادیده می گیرند، بطوری که از ذکر نام آنها امتناء می کنند، مانع از آن می شوند که محققان و خوانندگان منشاء یک ایده خاص را پیدا کنند. به این ترتیب، نقش کسانی که در تکمیل یک کار تحقیقاتی نقش داشته اند، نادیده گرفته می شود.
به منظور جلوگیری از پلاجیاریزم، منابع مورد استفاده را به درستی در متن ارجاع دهید. به این منظور از روش ارجاع نویسنده-تاریخ برای نقل قول مستقیم یا بیان ایده ها استفاده کنید (برای مثال، نام ارائه دهنده یک تئوری را در متن خود ذکر کنید). همچنین در صورتی که از مدل تحقیق فرد دیگری در مطالعه خود استفاده می کند، نام طراح اصلی مطالعه را ذکر کنید).
اگر قصد استفاده از جداول، اشکال، و تصاویر، یا نقل قولهای بلند یا هر جزئی که شامل کپی رایت می شود را دارید، بایستی از روشهای اصولی تر برای بیان حق تالیف استفاده کنید و در عین حال از دارنده حق تالیف برای استفاده از محتوای آنها کسب اجازه کنید. حتی تصاویر برداشت شده از اینترنت که دارای حق تالیف نیستند نیاز به ذکر منبع پیش از استفاده در مقاله دارند.

مصادیق خاص پلاجیاریزم کدامند؟

اگرچه بسیاری از موارد پلاجیاریزم کاملا مشهود و روشن هستند نیازی به توضیح بیشتر ندارند (برای مثال، کپی کردن بخشهای از متن از یک نویسنده دیگر بدون ذکر نام)، مواردی هم وجود دارند که قضاوت در مورد آنها چندان ساده نیست. بطور معمول، ارجاع ناصحیح (برای مثال، غلط املایی در نام نویسنده، فراموش کردن یک جزء خاص در فهرست منابع، یا ارجاع به متنی که در فهرست منابع ذکر نشده است) بعنوان پلاجیاریزم شناخته نمی شوند بشرطی که خطا جزئی و سهوی باشد. با این حال، این گونه خطاها می تواند باعث کاهش ارزش یک کار علمی شود یا از نویسنده خواسته شود که متن خود را اصلاح کند.
ناشران و اساتید ممکن است از نرم افزارهای مشابهت یاب برای تشخیص موارد پلاجیارزیم استفاده می کنند. این نرم افزارها امکان تشخیص جملات، عبارت و کلماتی که از متون دیگر کپی شده اند، یا جملاتی که صرفا چند کلمه از یک جمله تغییر کرده اند را دارند (patchworking).

پلاجیاریزم از خود - Self-plagiarism

پلاجیاریزم از خود عبارت است از استفاده از متون مقالات قبلی نویسنده بعنوان یک مقاله جدید؛ همانند پلاجیاریزم، پلاجیاریزم از خود نیز غیر اخلاقی است. پلاجیاریزم از خود باعث گمراهی خواننده می شود بطوری که خواننده تصور میکند اطلاعات بیشتری در مورد یک موضوع خاص وجود دارد، در حالی که چنین نیست. همچنین پلاجیاریزیم این تصور را ایجاد می کند که یافته ها بیش از آنچه هست، قابل تکرار هستند یا اینکه برخی نتایج در مقاله بیش از واقع مورد تایید قرار گرفته اند. انتشار یک مقاله نزد چندین ناشر نقض قوانین مالکیت معنوی است (duplicate publication).

مصادیق خاص پلاجیاریزم از خود – Self-plagiarism

در برخی موسسات، اگر دانشجو مقاله ای را که برای یک کلاس تهیه کرده باشد، در کلاس دیگری ارائه دهد و از استاد خود اجازه این کار را دریافت نکرده باشد، مرتکب پلاجیاریزم از خود شده است. استفاده از یک مقاله در چندین کلاس می تواند ناقض اخلاقیات علمی و قواعد اخلاقی دانشگاه باشد.
با این حال، استفاده از یک کار کلاسی که قبلا انجام شده است در یک پایان نامه و تهیه یک متن جدید میتواند مورد قبول باشد؛ دانشجویانی که قصد انجام این کار را دارند می بایست ایده های خود را با استاد یا مشاور مطرح کنند و بر اساس قواعد اخلاقی و علمی این کار را انجام دهند.
در شرایط خاص، نویسندگان ممکن است از نوشته های خود کپی برداری کنند و بدون قرار دادن آنها در علامت کوتیشن یا ارجاع به منبع اصلی. ممکن است دانشجو احساس کند که ارجاع دادن به کار خود مطلوب نیست و بازنویسی متن نیز باعث بیان نادرست مطلب شود. اگر متن کپی شده اندک باشد، این روش قابل قبول است.

موارد استثناء پلاجیاریزم

یکی از موارد استثناء پلاجیاریزم از خود انتشار یک مقاله که قبلا در تعداد اندک منتشر شده بود از طریق یک نشریه بزرگتر است. برای مثال، نویسندگان ممکن است پایان نامه دکتری یا ارشد خود را بطور کامل یا بخشی از آن را در یک یا چند نشریه منتشر کنند. در چنین مواردی، نویسندگان از ارجاع به پایان نامه خود خودداری می کنند اما در بخش قدردانی (Acknowledgement) تاکید می کنند که این مقاله برگرفته از پایان نامه آنها است. به همین شکل، مقاله ای براساس تحقیقاتی که چکیده ای از آن در یک کنفرانس یا گرده همایی منتشر شده است، مصداق پلاجیاریزم نیست. البته نویسنده بایستی موارد ارائه تحقیق را در توضیحات خود اضافه کنید.




بازنویسی و رفع مشابهت مقاله
  • درصد مشابهت مقاله ت بالاست؟
  • ژورنال ایراد پلاجیاریزم گرفته از مقاله ت؟
  • بازنویسی مقاله بدون تغییر در مفهوم و معنای متن
  • میشه همراه با کاهش درصد مشابهت، کل مقاله رو هم ویرایش کنی
سبک APA
liveChat
×
راه های ارتباط با ما:
×

ترجمه تخصصی لبخند جهت ارائه خدمات و تجربه ای بهتر به شما، از کوکی استفاده می کند.

لطفا با بیان نظر خود ما را در ارتقاء کیفیت این صفحه یاری کنید

میانگین میزان رضایت کاربران 89% آیا مطالب این صفحه برای شما مفید بود؟ happy face unhappy face
نمونه ترجمه آی اس آی ترجمه مقاله مدیریتی ترجمه مقاله حسابداری ترجمه مقاله مهندسی صنایع ترجمه مقاله پزشکی ترجمه مقاله روانشناسی ترجمه مقاله پرستاری ترجمه مقاله بهداشت محیط ترجمه مقاله پریفیوژن قلبی ترجمه مقاله نانو فیزیک ترجمه مقاله نانو فیزیک ترجمه مقاله صنایع غذایی ترجمه مقاله فلسفی ترجمه مقاله ادبی ترجمه مقاله حقوقی ترجمه مقاله تاریخ ادبیات ترجمه مقاله فقهی ترجمه مقاله کشاورزی ترجمه مقاله اقتصادی ترجمه مقاله علوم سیاسی ترجمه مقاله هوش مصنوعی
با ما همراه شوید: اینستاگرام ترجمه لبخند فیسبوک ترجمه لبخند لینکدین ترجمه لبخند تلگرام ترجمه لبخند یوتیوب ترجمه لبخند یوتیوب ترجمه آپارات طراحی و اجرا: خدمات ترجمه لبخند
کلیه حقوق متعلق به دفتر خدمات ترجمه لبخند است.
© 2010-2024
با ما تماس بگیرید:
تلفن ترجمه لبخند02634421844
موبایل ترجمه لبخند09198220164
موبایل ترجمه لبخند 09198385716
ایمیل ترجمه لبخند Labkhand.office@gmail.com